”Haluan tulla nähdyksi ja kuulluksi. Haluan, että sinä arvostat minua.”

Jokainen meistä haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Haluamme, että meidän toimintaamme, ajatuksiamme ja mielipiteitämme arvostetaan. Yhdessä toimiessamme toiset meistä ottavat luontaisesti paljon tilaa ja toisille sen ottaminen on haastavampaa, vaikka sitä tarjottaisiinkin.

Tilan antaminen ja sivuun astuminen, silti läsnäollen on jokaiselle tärkeä taito. Erityisen tärkeää se on esimiehen, tiiminvetäjän ja johtajan rooleissa toimiville henkilöille. Huomaatko, milloin viet itse tilanteessa liikaa ilmatilaa?  Maltatko kuunnella ja yrittää aidosti ymmärtää muiden näkökulmia ja ajatuksia?

Empatiataito on yksi tärkeistä työelämän taidoista. Se on taitoa asettua toisen asemaan ja katsoa asiaa hänen näkökulmasta. Onneksi myös tämä on taito ja jokaista taitoa voi treenata. Pysähdy hetkeksi miettimään: miten tänään avarran omaa näkökulmaani ja millä tavalla haastan itseni asettumaan toisen saappaisiin?

Seurasin Tampereella yhteistyökumppanin esimiestä vetämässä tilaisuutta. Keskustelun kääntyessä esimiesten kohtaamiin haastaviin tilanteisiin, näin kuinka paljon hän halusi jakaa kokemuksiaan ja neuvoa, mutta hän malttoi. Hän oli hiljaa, astui sivuun ja antoi tilaa osallistujien pohdinnalle ja oivalluksille. Silti hän oli läsnä. Hän kuunteli. Lopputulemana aivan loistavia keskusteluja, kokemusten jakamista ja ratkaisujen etsimistä yhdessä. Sen sijaan, että suurin osa olisi ”vain” kuunnellut. Päivän päätteeksi kysyin hänen ajatuksiaan tilanteesta. ”Oli vaikeaa malttaa astua sivuun, mutta vitsi miten ihmiset innostuivat keskustelemaan. Lisää tätä!”

Työtoverini Riikka käyttää ihanaa sanaa ”neuvotuttaa”. Mitä sinä teet, kun neuvotuttaa? Miten maltat olla kertomatta omaa vastaustasi tai näkökulmaasi vaan annat kollegoillesi, tiimiläisillesi tai osallistujille tilaa keskustella, ajatella ääneen, työskennellä yhdessä ja oivaltaa itse?

Minulle on apua seuraavista ajatuksista:

  • ”Saa itsesi kiinni.” Huomaa, milloin neuvotuttaa.
  • Pysähdy hetkeksi.
  • Mieti onko tämä oikea hetki minun äänessäololleni. Edistääkö neuvoni, ratkaisuni tai ajatukseni yhteisen tavoitteen saavuttamista parhaalla mahdollisella tavalla?
  • Mitä jos esittäisinkin kysymyksen?
  • Mitä ikinä teetkin, niin ole aidosti läsnä.

Kuuntele ja tule kuulluksi. Asetu toisen asemaan ja haasta itsesi kurkkaamaan asioita uusista näkökulmasta. Saatat yllättyä!

Rakkaudella,

Anniina

Anniina Hukari, Taito Training Oy, on rakentaja, toimeenpanija, muutoskatalyytti, jalkauttaja ja positiivinen piiskuri, joka on toiminut yli 16 vuotta organisaatioiden, tiimien ja yksilöiden kehittämisen tukena. Koulutukseltaan Anniina on opettajanpätevyydellä varustettu DI ja Business coach.

www.taitotraining.fi

Taito Training

Taito on kyky tehdä asioita hyvin – kehity ja kehitä kanssamme